Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Spoeddebat in Oldambtster gemeenteraad

- advertentie -

Oldambt – Op woensdag 26 januari was er een spoeddebat in onze gemeenteraad. Dat debat ging over het verhogen van de gaswinning en de lange wachtrijen voor de subsidie van 10.000 euro. Alle politieke partijen spraken hun ongenoegen uit over de gang van zaken: het kabinet moet zich houden aan de eerder gemaakte afspraken over de hoogte van de gaswinning.

- advertentie -

En de manier van aanvragen van de subsidie, die meer leek op een loterij, had nooit zo mogen gebeuren. Verschillende politieke partijen stelden vragen over de grootte van de subsidiepot en het gebied waarin de subsidie aangevraagd kon worden. Ook riepen een aantal partijen op om meer actie te gaan voeren. En dan het liefst in Den Haag.

Een motie over de afhandeling van schade werd door de hele gemeenteraad aangenomen. In de motie roept de raad het college op om de problemen die ontstaan zijn door het veranderen van het beoordelingskader van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) aan de orde te stellen. Het college moet deze problemen bespreken met de bestuurders van de andere aardbevingsgemeenten en de provincie Groningen.

Ook moet het college de problemen voorleggen aan de staatssecretaris Mijnbouw en het IMG met als doel om schades weer te laten beoordelen volgens het oude beoordelingskader. Ten slotte moet het college ook de Tweede Kamer en de media hierover informeren.

Het spoeddebat is opgenomen en terug te kijken via de website van de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief aardbevingsdossier
Dit bovenstaande bericht is afkomstig uit de eerste nieuwsbrief van de gemeente Oldambt. Iedere maand las u het laatste nieuws over de aardbevingsproblematiek in Oldambt inde gemeentelijke informatiekrant De Oldambtster. Omdat De Oldambtster in 2022 is gestopt, heeft de gemeente Oldambt een nieuwsbrief.

Aanmelden kan via de website van de gemeente Oldambt. Ook leest u een gedeelte van de berichten op OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button