Weerbericht

Zaterdag zonnigste dag van het weekend

- advertentie -

Landelijk – Vrijdag en zaterdag schijnt de zon geregeld. Door de noordwestenwind is het wel kouder in vergelijking met eerder deze week. De maximumtemperatuur komt rond 7 graden uit. Later op de zaterdag neemt de bewolking toe en zondag is het vrij grijs. Vooral de avond en nacht naar maandag verlopen regenachtig. Daarna blijft het wisselvallig en zacht.

- advertentie -

Na frisse start een zonnige zaterdag
Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is het helder en waait het nauwelijks. Op veel plaatsen komt het tot lichte vorst. De zaterdagochtend verloopt dan ook fris. Het is wel zonnig, waardoor het uiteindelijk opwarmt naar 6 graden. De wind draait naar het zuiden en dit levert in Zeeland, Brabant en Limburg mogelijk wat hogere temperaturen op als zachtere lucht ons land bereikt. Vanuit het westen neemt later op de dag de bewolking steeds verder toe.

Zondag bewolkt en iets zachter
Uit de dikkere wolkenlagen kan zondag af en toe wat lichte regen vallen. Pas tegen de avond gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen harder regenen. De nacht naar maandag verloopt dan ook vrij nat met soms een stevige zuidwestenwind. De hoogste temperaturen van 9 of 10 graden worden pas aan het einde van de zondag bereikt. Zondagmiddag wijst de thermometer vaak 7 of 8 graden aan. Na zondag blijft het vrij wisselvallig en zacht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button