Politiek

Hoe zit dat eigenlijk? Henriëtte uit Oostwold als lijsttrekker en lijstduwer voor D66 Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In de gemeenteraad wil je niet alleen maar oude, grijze mannen hebben zitten die met pensioen zijn. Je wilt een afspiegeling in de raad van de bevolking van Oldambt. Mensen die jou vertegenwoordigen. D66 Oldambt heeft daarom een lijst met 10 kandidaten. Allemaal mensen die midden in de samenleving staan. Henriëtte uit Oostwold voert de lijst aan, maar er staat ook een Henriëtte uit Oostwold als lijstduwer. Hoe zit dat?

- advertentie -

Beiden zijn ze ondernemend, hebben ze een groen hart, dragen ze dezelfde naam en wonen ze in Oostwold. Toch zijn het twee verschillende vrouwen. Henriëtte Davelaar is lijstrekker van D66 en Henriëtte Beukema sluit de lijst af. Wie zijn zij eigenlijk en wat willen ze bereiken?

Wie is lijsttrekker van D66 Oldambt Henriëtte Davelaar en waarom kiest zij voor de politiek?
“Ik geloof in balans tussen natuur, mens en economie. Het een mag niet boven het andere gaan. Deze balans in Oldambt is zoek. Ik wil helpen om de balans te herstellen. Graag zet ik mij in voor meer natuur in Oldambt. En daarnaast voor gelijke kansen voor iedereen. Je achtergrond mag niet bepalen welke kansen je krijgt op latere leeftijd.. Ik zal mij daarvoor inzetten op mijn eigen manier, met energie en lef en altijd dicht bij mijzelf, met mijn poten midden in de samenleving.” aldus Henriëtte de lijsttrekker van D66 Oldambt.

“Daarnaast ook met een glimlach en de nodige humor. Mensen kunnen mij kennen als mede-eigenaar van De Zelfmakerij of de Groninger Genever Stokerij in Oostwold. Of als moeder van 1 van onze 4 kinderen die op basisschool De Lichtboei in Oostwold zitten. Ik zal doen wat binnen mijn bereik ligt en samenwerken om het D66 geluid te laten horen in deze prachtige gemeente. Ik zal altijd kiezen voor balans tussen natuur, mens en economie. Ik zal kiezen voor wat juist is, boven leuk, snel, gemakkelijk en ego. Voor lef, boven gemak.”

Wie is lijstduwer Henriëtte Beukema en wat wil zij bereiken in de politiek?
“Onze gemeente timmert aan de weg. Van krimp naar groei gemeente. Van Blauwestad debacle naar ongekende huizenverkoopcijfers. Van het verlies van werkgelegenheid naar het ombouwen van vrachtwagens op waterstof en het grootste magazijn met drogisterij artikelen van Nederland. Slechts enkele van de vele positieve voorbeelden uit onze gemeente van het afgelopen jaar”, geeft Henriëtte aan.

“Ik ben geboren in Winschoten. Sinds 15 jaar woon ik weer in het “er gaat niets boven Oost Groningen” gebied en geniet er nog elke dag van. Onze gemeente is uniek met o.a. een meer, polders, bossen, fiets en wandelpaden, vrij van grote windmolens, havens, een theater, sportverenigingen, schone lucht, diverse onderwijs instellingen, een ziekenhuis en nog veel meer. Ik werk bij Stichting kinderopvang KiWi waar wij elke dag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar en ouders ontzorgen zodat zij met een gerust hart kunnen werken of studeren.”

- advertentie -

“Goede kinderopvang die toegankelijk is voor alle ouders is waar ik en D66 voor staan. Daarnaast ben ik recreatief ondernemer in Oostwold en zie ik elk jaar toeristen van ons gebied genieten. D66 ondersteunt ondernemers in alle sectoren. Denken en handelen in kansen en in oplossingen en zaken vanuit een positieve kant bekijken past bij mij.”

- advertentie - 

“Samen met Magda, Mike, Marc, Johnny, Kevin, Martijn, Barbara, Erwin en lijsttrekker Henriette gaan wij vanuit ons groene D66 hart voor een Oldambt waar iedereen vrij gelaten wordt, maar waar we niemand laten vallen”.

Foto: Rechts – Henriëtte Davelaar  | Links – Henriëtte Beukema

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button