Sport

Nederlands Kampioenschap Veldrijden ID-Cycling/G-sporten te Honselersdijk

- advertentie -

Honselersdijk  – Afgelopen zaterdag (12 februari) werd het NK Veldrijden jeugd verreden bij wielervereniging Westland Wil Vooruit, hier was ook ruimte ingericht voor de ID-Cycling/G-sporten om het Nederlands Kampioenschap te mogen rijden.

- advertentie -

Na een “massastart” werd het groepje langzaam uit elkaar gereden en tijdens de koers werd al snel duidelijk wie de snelle, en wie de hele snelle atleten waren. Een kleine 30 minuutjes later werd wisten de vele toeschouwers wie de 4 nieuwe trotse eigenaren zouden worden van de o zo fel begeerde 3 kleur.

De Meteoor Assen/Roden deed goede zaken
“De Beer uit Emmen”, Danny Hadderingh wist na 3 loodzware rondes het brons te pakken in de categorie Heren senioren. Het was enige tijd geleden dat Danny het podium mocht betreden en hij genoot dan ook met volle teugen. Jolein Boom wist in de categorie junioren dames het goud te pakken, Deze “Veldmuis van het Noorden” ging er bij de start als een speer vandoor wat haar na 2 km opbrak. Dapper wist ze zich te herstellen wat resulteerde in het goud.

De Kersverse Nederlands kampioenen veldrijden 2022 ID-Cycling/G-Sporters zijn:
Senioren heren: Dennis Zeldenthuis, Vinkeveen
Senioren dames: Celine de Vreede, De Lier
Junioren heren: Jesse Flikweert, Naaldwijk
Junioren dames: Jolein Boom, Finsterwolde

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button