Incidenten

Veel inzetten voor de brandweer in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Storm Dudley trekt sinds woensdag ons land over. Het KNMI gaf donderdag in de noordelijke provincies code geel af vanwege zware windstoten die lokaal kunnen oplopen tot wel 100 kilometer per uur. Na een korte periode van rust op donderdagmiddag volgt op vrijdag alweer de volgende storm: Eunice is naar verwachting krachtiger dan Dudley.

- advertentie -

De brandweer in Oldambt, die vier posten kent, moesten in de nacht van woensdag op donderdag meerdere malen in actie komen. Ook overdag werden de posten allemaal ingezet.

Hier een overzicht:

– Allereerst kreeg de brandweer Winschoten om 22.25 uur een melding om de brandweer te assisteren bij een melding aan de Marktstraat in Delfzijl. Hier was een dak los gewaaid. Ze rukten met een hoogwerker uit om de plaatselijke brandweer te ondersteunen.

– Om 02.45 uur werd brandweer Winschoten ingezet voor een omgevallen boom aan de Boschsingel in Winschoten (zie foto). De brandweer heeft de boom samen met de gemeente Oldambt verwijderd van de weg, de boom zal later worden opgehaald.

– Net na 05.00 uur werd brandweer Finsterwolde eveneens opgeroepen voor een stormschade aan de Weg Finsterwolderhamrik in Finsterwolde.

– Brandweer Winschoten werd om 05.15 uur opgeroepen voor een woningbrand aan de Van Speykstraat in Winschoten, gelukkig bleek dit uiteindelijk loos alarm en bleek de inzet van de brandweer niet nodig.

– Om 06.45 uur werd wederom korps Winschoten opgeroepen voor een stormschade aan de Industrieweg in Winschoten, hier bleek een boom in de weg te liggen, deze hebben ze veilig aan de kant gelegd.

– De brandweerlieden van Winschoten werden een halfuur later, 07.15 uur, opgeroepen voor een stormschade bij ’t Zuiderslot aan de P.C. Hooftlaan in Winschoten, ze rukten met twee voertuigen uit. Hier waren enkele platen losgeraakt. De brandweer heeft deze veiliggesteld.

– Donderdagochtend om 09.27 uur heeft de brandweer Bad Nieuweschans en Finsterwolde een stormschade afgehandeld aan de Hoofdweg in Nieuw Beerta.

– Brandweer Scheemda is om 12.23 uur opgeroepen voor een stormschade aan de Kerkstraat in Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button