Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Schade op het spoor te groot: ook zaterdagochtend geen volledige treindienst

- advertentie -

Landelijk – De schade door de storm op het spoor Eunice is groot. Op veel plekken in het land liggen omgevallen bomen op het spoor of is de bovenleiding beschadigd.

- advertentie -

ProRail is inmiddels begonnen met ‘schouwritten’ (ritten zonder reizigers om te kijken of sprake is van versperringen en of schade aan het spoor). Dit is alleen door de aanhoudende harde wind nog niet in het gehele land veilig mogelijk.

Daar waar de ritten wel hebben plaatsgevonden is grote schade aan het spoor en aan de bovenleidingen. Doordat er in grote delen van het land de windkracht nog erg hoog is, kunnen daar herstelwerkzaamheden nog niet worden opgestart.

Dat betekent dat de dienstregeling nog niet helemaal kan worden opgestart. Veiligheid van de medewerkers staat op 1. De aannemers van ProRail proberen het spoor zo snel mogelijk vrij te maken, zodat we zo snel mogelijk weer treinen kunnen rijden. Met name de regionale vervoerders hopen morgenochtend te kunnen opstarten. Wanneer dit morgen zal zijn, is op dit moment nog niet duidelijk.

We adviseren reizigers om een reisplanner goed in de gaten te houden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button