Algemeen

Code geel: Vanavond kans op storm en (zeer) zware windstoten

- advertentie -

Landelijk – In de late middag en vanavond staat opnieuw stormachtig weer op het programma met in het binnenland zware windstoten van 80 tot 100 km/uur. Aan de westkust is kans op windkracht 9 (storm) en kunnen (zeer) zware windstoten voorkomen van 90 tot 120 km/uur. Als het gemiddeld een uur lang stormt is er sprake van een officiële storm. Dat zou de derde zijn in een week tijd. Vanwege de kans op nieuwe schade is het raadzaam om voorwerpen die door Eunice zijn losgeraakt op te ruimen of vast te zetten.

- advertentie -

De schade van storm Eunice is nog lang niet overal opgeruimd en opnieuw moeten we rekening houden met zware tot zeer zware windstoten. In het binnenland komt een krachtige tot harde zuidwestenwind te staan. Later in de middag en vanavond tijdens buien zware windstoten mogelijk van 80 tot 100 km/uur. Aan de kust gaat het hard tot stormachtig waaien en zijn (zeer) zware windstoten van 90 tot 120 km/uur mogelijk. Aan zee is kans op storm, 9 Bft. Mocht de wind over een heel uur met gemiddeld windkracht 9 waaien, dan wordt het de derde storm in minder dan een week tijd en alweer de vijfde storm van het jaar. Sinds woensdagavond is het erg onstuimig weer en heeft het elke dag ergens in het land een tijd gestormd.

Wie in de nasleep van Eunice nog allemaal losse spullen in de tuin heeft liggen doet er goed aan deze vandaag nog op te ruimen. Rondvliegende voorwerpen kunnen vanavond nieuwe schade veroorzaken. Ook kunnen losse takken uit bomen waaien en mogelijk krijgen verzwakte bomen die vrijdag net niet om zijn gegaan alsnog het fatale zetje.

Na het weekend nog één stormachtige dag
In de nacht naar maandag neemt de wind iets in kracht af, maar het blijft zeer onstuimig met een krachtige wind en in het westen kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. Aan zee blijft het stormachtig. Vanaf dinsdag is de kans op storm verkeken en hoeven we geen rekening meer te houden met zeer zware windstoten. Wel kan het af toe nog flink waaien, maar dat zijn we nu wel een beetje gewend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button