Incidenten

Brandweer druk met stormschades: “bel alleen bij nood 112”

- advertentie -

Oldambt – De brandweer in Oldambt is zaterdag en zondag al diverse keren uitgerukt geweest voor een stormschade. De Meldkamer van de hulpverleningsdiensten dreigt overbelast te raken. “We krijgen heel veel telefoontjes over loshangende takken en scheefliggende dakpannen”, zegt woordvoerder Geert Walburg tegen RTV Noord.

- advertentie -

“De belasting wordt wel heel hoog. Voordat acute meldingen gevaar gaan lopen, willen wij mensen vragen ons te helpen door alleen te bellen bij levensbedreigende problemen.” aldus Walburg.

(lees verder onder de foto)

Walburg snapt de angst van mensen. “De wind trekt weer aan, dus ik begrijp dat mensen ons bellen. Maar wij willen iedereen vragen om bij niet-levensbedreigende situaties contact te zoeken met de gemeente of een particulier bedrijf dat kan helpen.”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button