Economie

Denk mee over het beoogde zonnepark in Westerlee

- advertentie -

Westerlee –  Duurzaam energiebedrijf Pure Energie wil een zonnepark in Westerlee ontwikkelen tussen de D.H. Vinkersweg en de Ceresweg. Alle omwonenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de informatieavond hierover. Deze is op 2 maart om 19.30 uur in De Pekelahof.

- advertentie -

Tijdens de informatieavond wordt onder andere toegelicht hoe omwonenden kunnen meedenken over landschappelijke inpassing en over ecologische aspecten zoals de passage van reeën. Daarnaast wordt toegelicht hoe omwonenden financieel kunnen participeren. Aanmelden kan via de website www.zonneparkwesterlee.nl.

Betrokkenheid omgeving reguliere werkwijze Pure Energie
Pure Energie hecht veel waarde aan het betrekken van de omgeving bij de landschappelijke inpassing van zonneparken. Daarnaast vindt de initiatiefnemer het belangrijk dat omwonenden kunnen meeprofiteren van het zonnepark door zeggenschap over een omgevingsfonds en door lokaal eigendom, bijvoorbeeld via een lokale energie coöperatie. Deze nauwe betrokkenheid van omwonenden en de mogelijkheid voor lokaal eigenaarschap is de reguliere werkwijze van het duurzame energiebedrijf, dat sinds 2015 samenwerkt met lokale energie coöperaties.

(lees verder onder de foto)Iedereen die zich aanmeldt is 2 maart welkom op de informatieavond

Pure Energie zal tijdens de informatieavond op 2 maart onder andere ingaan op de mogelijkheden waarop de omgeving betrokken kan zijn bij Zonnepark Westerlee. Er is alle ruimte voor vragen en opmerkingen van aanwezigen. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle geïnteresseerden die zich aanmelden via de website van het zonnepark: www.zonneparkwesterlee.nl. Wie eerder vragen of opmerkingen heeft, kan mailen naar info@zonneparkwesterlee.nl of bellen met Rose Headley 06-10647253 (van ma t/m do).

• Datum: woensdag 2 maart 2022
• Locatie: Pekelahof, Raadhuislaan 109 Oude Pekela
• Tijd: start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Aanmelden voor informatieavond is verplicht, zodat rekening kan worden gehouden met de zaalgrootte en deelnemers op de hoogte kunnen worden gehouden van eventuele wijzigingen.

- advertentie -

Over het zonnepark in Westerlee
Het zonnepark in Westerlee is beoogd tussen de D.H. Vinkersweg en de Ceresweg – parallel aan het Emergobos. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 44 hectare. Naar verwachting kan het zonnepark jaarlijks ongeveer 60 miljoen kilowattuur aan elektriciteit opwekken. Het beoogde zonnepark bevindt zich nog in een pril stadium. De gemeente Oldambt heeft 31 januari 2022 het Programma zon en wind vastgesteld.

- advertentie - 

Volgens Pure Energie valt de locatie van het beoogde Zonnepark Westerlee binnen het in het programma aangewezen gebied voor kansrijke locaties voor de opwekking van zonne-energie in Oldambt. De gemeente is kort na het vaststellen van het Programma zon en wind door Pure Energie op de hoogte gesteld van het idee voor Zonnepark Westerlee.

Het is in dit stadium niet zeker of de gemeente Oldambt medewerking gaat verlenen aan het initiatief. Pure Energie heeft nog geen vergunning aangevraagd. De initiatiefnemer wil zijn idee eerst verder uitwerken met input van de omgeving.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button