Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Kort nieuws

Bjarne Begeman wint de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd in gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Bjarne van OBS de Tweemaster uit Winschoten is de regionale voorleeskampioen van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Oldambt. Bjarne las een fragment voor het uit het boek Het leven van Sam de K. Brugklasser en Diabeet van Marlies Slegers.

- advertentie -

Aan het juryberaad hebben deelgenomen: Jurrie Nieboer wethouder van gemeente Oldambt, Robert Bangma directeur van Cultuurhuis de Klinker en Nanon Schipper leesconsulent van Biblionet Groningen. De jury vond dat Bjarne het verhaal heel goed overbracht. Hij legde de nadruk op de juiste passages, waardoor ze helemaal mee gingen in het verhaal.

Bjarne is een van de 15 regionale voorleeskampioenen die in één van de twee halve finales mag strijden om een finaleplek. De acht winnaars van de halve finales gaan door naar de provinciale finale op 13 april met het voornemen om Groninger Voorleeskampioen te worden.

De Groninger Voorleeskampioen mag onze provincie vertegenwoordigen bij de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 25 mei. Aan de landelijke finale doen 12 provinciale voorleeskampioenen mee aan de strijd om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2022.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De coördinatie van deze wedstrijd is in de provincie Groningen belegd bij Biblionet Groningen. Het doel is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button