Politiek

PvdA is fietsendiefstallen zat en wil cameratoezicht op stations

- advertentie -

Oldambt – De PvdA wil onderzocht hebben, of er camera’s bij de fietsenstallingen van de treinstations in Oldambt geplaatst kunnen worden. Met dit cameratoezicht zouden fietsendiefstallen en vernielingen kunnen worden voorkomen. Met de motie ‘We zijn het zat dat er fietsen worden gejat’, roept de raadsfractie van de PvdA het college op de juridische mogelijkheden hiervoor samen met Arriva en Prorail te bekijken.

- advertentie -

Een eerste pilot met cameratoezicht zou dan kunnen starten op Winschoten of Scheemda, waar op dit moment de meeste fietsen worden gestolen. Als door de pilot het aantal diefstallen en vernielingen daadwerkelijk vermindert, wil de PvdA dat ook de fietsenstalling bij Bad Nieuweschans voorzien wordt van camera’s.

Bij de politie is bekend dat er regelmatig fietsen worden gestolen bij de treinstations. Echter, niet iedereen doet aangifte. Van cameratoezicht gaat een preventieve werking uit, omdat een dader wiens gezicht op beeld wordt gevangen, sneller kan worden opgespoord en bestraft. De motie van de PvdA zal aanstaande maandag in de raadsvergadering worden besproken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button