Incidenten

Brandweervrijwilliger Henk neemt afscheid na 22 jaar dienst bij de brandweer

- advertentie -

Winschoten – Brandweervrijwilliger Henk Spithoff nam na maar liefst 22 jaar, 3 maand en 22 dagen afscheid van het vak en het korps Winschoten. Dit gebeurde op afgelopen dinsdag op 22-02-2022.

- advertentie -

Tijdens een reguliere oefenavond gingen de piepers van de brandweerlieden. Er werd hulp gevraagd bij een woning in Winschoten. Bij aankomst stond zijn gezin hem op te wachten bij zijn eigen woning, Henk werd hartelijk onthaald samen met een groot spandoek op het balkon.

Oproep in de krant
Op 31 maart 1999 stond er een vacature in de krant “Brandweer Winschoten zoekt 4 enthousiaste vrijwilligers.” Henk bedachte zich niet en meldde zich direct aan. Op 1 November 1999 kwam Henk dan officieel in dienst bij de toenmalige brandweer Winschoten.

“Als de pieper gaat laat je alles vallen, je duwt alles van je af, en zet je in voor de maatschappij, “de brandweer”. En we mogen trots zijn dat we deze mensen nog hebben binnen ons korps, want zonder jullie is er geen brandweer.” laat de ploegchef weten. “Na 22 jaar 3 maand en 22 dagen doe je je pieper uit.”

Naast brandweerman, in die tijd nog de functie: brandwacht, werd Henk ook instructeur en bevelvoerder. Naast vele uitrukken was hij ook actief in de wedstrijdploeg voor de brandweerwedstrijden. Zo werd hij tijdens een wedstrijd in Bedum uitgeroepen tot: ‘Beste bevelvoerder’.

Het avontuur werd afgesloten met een kleine bijeenkomst op de kazerne. Henk heeft het korps hartelijk bedankt, maar hij zal het vak zeker gaan missen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button