Weerbericht

Zonovergoten weekend

- advertentie -

Landelijk – Deze vrijdag is het nog onstuimig met veel wind en (winterse) buien. Tijdens het carnavalsweekend is het droog en zonnig. Overdag wordt het circa 9 graden. In de nachten komt het op uitgebreide schaal tot vorst.

- advertentie -

Vandaag is er een afwisseling van opklaringen en buien. Vooral landinwaarts is hierbij kans op hagel of natte sneeuw. Ook een klap onweer is mogelijk. In de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten geleidelijk droog en zonniger. Het is wel koud doordat het flink waait. Op de thermometers valt vanmiddag 7 tot 9 graden af te lezen, maar bij een matige tot aan zee krachtige noordwester voelt het aan als slechts een graad of 3.

Vanavond is het droog en zijn er brede opklaringen. In de nacht komt het op veel plaatsen tot lichte vorst. Vlak aan zee blijft het kwik plaatselijk net boven nul.

Volop zon dit carnavalsweekend
Zaterdag start koud, maar met veel zon stijgt de temperatuur naar 8 of 9 graden. In het zuiden kan de dag lokaal grijs beginnen met nevel en mist, maar in de loop van de ochtend lost de grijzigheid op. Om het al lenteachtig te noemen is de temperatuur net te laag, maar doordat het nauwelijks waait voelt het toch aangenaam aan buiten in de zon.

Zaterdagavond koelt het snel af en in de nacht naar zondag vriest het nagenoeg overal. In het zuidoosten kan het kwik lokaal zelfs richting -5 graden dalen.

Zondag is het opnieuw zonnig en warmt de lucht op naar 9 of 10 graden. Op de Wadden is het wat kouder met een graad of 6. Er waait een meest matige zuidoostenwind en door de wind voelt het zondagmiddag wat kouder aan dan zaterdagmiddag. Ga je voor enige tijd naar buiten, vergeet dan je handschoenen en sjaal niet.

Aanhoudend rustig
Volgende week blijft het rustig weer met regelmatig zon. Dinsdag kan een beetje regen vallen, maar veel stelt dit waarschijnlijk niet voor. De maxima komen uit tussen 7 en 11 graden en de minima liggen rond het vriespunt. Dit zijn hele gebruikelijke temperaturen voor begin maart.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button