Incidenten

50-Jarige Winschoter bekent brandstichting na wapenvondst

- advertentie -

Winschoten – Een 50-jarige inwoner van Winschoten is door de politie aangehouden voor wapenbezit. Tijdens het verhoor bekende hij ook een brandstichting. Bij de man werden diverse nep-vuurwapens, messen en een gasalarmwapen gevonden. De brand zou hij hebben gesticht bij het huis van een buurtgenoot die bij de politie geluidsoverlast had gemeld.

- advertentie -

Over de bewoner uit de zogenoemde Zeeheldenbuurt kwamen de laatste tijd diverse meldingen over geluidsoverlast binnen. “Ondanks regelmatig bezoek door ons bleven de meldingen aanhouden. Nadat de Winschoter vorige week ’s avonds een proces verbaal had gekregen voor de geluidshinder ontdekte een medebewoonster van de flat ’s nachts brand bij haar voordeur.” laat de politie weten.

Het vuur woedde in een zak met kleding die tegen de deur was geplaatst. De vrouw wist de vlammen te blussen.
Daags erna kreeg de politie een tip dat er diverse vuurwapens bij de man zouden liggen. Bij een huiszoeking werd een tiental namaak wapens gevonden die er bedrieglijk echt uitzagen. Ook werd een gasrevolver in beslag genomen.

De Winschoter bekende tijdens de verhoren de brandstichting bij de buurtgenote. De wapens had hij naar zijn zeggen als liefhebberij verzameld. De man wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Die beslist of de man nog langer vast blijft zitten.

Op de foto een van de gevonden imitatiewapens, een bedrieglijk echt Uzi-machinepistool.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button