Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Booster voor cultuur Oldambt, debat op 2 maart

- advertentie -

Winschoten – Een vitamineshot voor cultuur in Oost-Groningen, dat is wat het Cultuurplatform Oldambt wil
bereiken met een debat op woensdagavond 2 maart in De Klinker in Winschoten. Alle politieke partijen in de gemeente Oldambt praten mee over de revival van de sector die het zwaar heeft gehad, maar ook onmisbaar is gebleken tijdens de lockdown.

- advertentie -

Nu de wereld weer open gaat, krabbelt het culturele leven ook weer op. Maar juist dat doorkrabbelen wil het Cultuurplatform veranderen met een flinke impuls. Hoe is de grote vraag. Daarom gaat het Platform in gesprek met dwarsdenkers, trendwatchers, het culturele veld en de politiek, die richting kan geven aan dit debat.

De verkiezingsprogramma’s zijn inmiddels gescand. Daaruit blijkt dat de partijen zowel de amateurkunst willen ondersteunen (meer geld, minder regels) als cultuurhuis De Klinker (mits een brede programmering). Ook kunsteducatie scoort hoog en opvallend is het pleidooi voor dorpshuizen nieuwe stijl, waarin zorg, onderwijs en cultuur onderdak krijgen.

Voldoende stof voor debat, dat wordt geleid door journaliste Leonie Sinnema, terwijl twee ‘Muppets’ vanaf het balkon commentaar geven. Filmmaker Sander Blom heeft filmpjes gemaakt met cultuurmakers, terwijl Oldambtster jongeren in hun eigen filmpje duidelijk maken wat ze missen en  wat hun toekomstdromen zijn. Op die manier probeert Het Cultuurplatform Oldambt antwoord te krijgen op de grote vraag: waar moet het heen met cultuur in het Oldambt.

Cultuurdebat – 2 maart – De Klinker Winschoten – 19.30 uur. Contact: Els Buseman / Coördinator Cultuurplatform/ Tel. 06-57999778/ Mail: e.buseman@ziggo.n

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button