Economie

Ziegler levert de eerste nieuwe tankautospuit aan Veiligheidsregio Fryslân

- advertentie -

Winschoten – Op donderdag 24 februari heeft Ziegler Brandweertechniek een nieuwe tankautospuit afgeleverd aan Veiligheidsregio Fryslân, post Drachten (vakbekwaamheid). Dit is de eerste nieuwe tankautospuit van in totaal 29 voor brandweer Fryslân. Het voertuig is opgebouwd op een Volvo chassis, type FE 320 4×2.

- advertentie -

De voertuigen voor Veiligheidsregio Fryslân (VRF) zijn uitgerust met de nieuwste innovaties.

Nieuwste generatie ALPAS
Het voertuig is geleverd met de nieuwste Aluminium-Panel-System ALPAS. ALPAS staat niet alleen bekend om zijn extreme flexibiliteit maar ook om de stabiliteit en de extreem lange levensduur. Brandweervoertuigen met ALPAS opbouwsystemen zijn absoluut betrouwbaar en klaar voor elke inzet. Het totaal gewicht van de opbouw is lager waardoor er meer water of bepakking mee genomen kan worden.

Z-CAB XL met Z-Protect
De Volvo FE van VRF is voorzien van een Z-CAB XL manschappencabine. Deze cabine is volledig integraal en kantelt mee met de bestuurderscabine. Alle Z-CAB manschappencabines voor de Ziegler Groep worden seriematig geproduceerd op de productielijn van Albert Ziegler GmbH. De Z-CAB XL staat bekend om haar ergonomisch en functioneel design vervaardigd uit een aluminium draag constructie. De cabine van brandweer Fryslân biedt plaats aan zeven personen in een 2+2+3 zitopstelling. Onze manschappencabines zijn uitgebreid getest volgens de protocollen voor de ECE R29 normering.

Het Z-Protect airbag- en gordelriemsysteem beschermt de inzittenden tegen zware verwondingen wanneer het voertuig kantelt of betrokken raakt bij een ernstig ongeluk.

Nieuwste generatie Z-Control
De nieuwste generatie Z-Control is de nieuwe aansturing van het hoogste niveau en is gebaseerd op HMI (human machine interface). Hierbij is rekening gehouden met de praktische ervaring, feedback van onze klanten alsmede de laatste trends en ontwikkelingen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button