Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Schoolbibliotheek feestelijk geopend op R.K. Sint Vitusschool

- advertentie -

Winschoten – In het jaar dat de R.K. Sint Vitusschool honderd jaar bestaat is er donderdag een nieuwe bibliotheek geopend, waarvan wethouder Jurrie Nieboer getuige was. De oudste leerling uit groep 8, Esther Vos, heeft de eer gekregen om het lint door te knippen.

- advertentie -

Ook Pauline Schuil van biblionet Groningen was hierbij aanwezig en gaat deze dag voorlezen in de verschillende klassen. “Een bibliotheek is heel belangrijk en dan maakt het niet uit als het om zelf lezen gaat of voorgelezen worden. Het maakt het leren gemakkelijker en bovendien is het nog heel leuk ook”, aldus wethouder Nieboer.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

Ook krijgt de school in week 22 een nieuw leerplein. Het kindcentrum Sint Vitus, deel uitmakend van de Stichting Primenius en gelegen aan de Dwingelooweg 19 te Winschoten viert dit jaar het honderdjarig bestaan en dat wordt gevierd op 18 juni. Christa van der Veen is nu ruim 2 jaar directrice, maar maakt al ruim 30 jaar deel uit van de Primeniusgroep.

Deze stichting verzorgt basisonderwijs voor 34 scholen in de provincies Groningen en Drenthe. Zij liet weten dat deze school behoorlijk groeit, want de school telt 156 leerlingen en 100 kinderen op de kinderopvang.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button