Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Daanje in Scheemda gestopt maar Winschoten gaat door

- advertentie -

Scheemda – Na bijna 30 jaar, zijn de deuren van Woonstudio Flip Daanje in Scheemda gesloten. Maar toch staan ze nog op een kiertje, want in Winschoten gaat dochter Bianca verder.

- advertentie -

Woonstudio Flip Daanje is sinds juni 1992 in Scheemda een gevestigde naam. Met raamdecoraties van goede kwaliteit en een zeer ruime keuze aan vloerbedekking, wist menig klant de weg naar Scheemda te vinden. Maar nu na 50 werkzame jaren is het tijd om het wat rustiger aan te gaan doen. “We zijn het beslist nog niet zat, maar willen wat vaker dagjes weg, wat meer tijd voor onszelf,” zegt Rita Daanje.

De keuze om deze stap te zetten, werd iets makkelijker omdat dochter Bianca al vanaf de start geïnteresseerd was in het vak. Zij heeft naast haar opleidingen het vak geleerd bij haar ouders in de zaak. En al snel bleek dat ze gevoel heeft voor het inrichten van ruimtes. Het creëren van een passende sfeer bij de wensen van de klant met vloer- en raambedekking, maar ook met mooie accessoires.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Bianca heeft meerdere jaren bij werkgevers extra ervaring opgedaan. Maar toen 3 jaar geleden de mogelijkheid ontstond om een samenwerking aan te gaan met Bosma Wonen op het Reiderplein in Winschoten, is Bianca daar een shop-in-shop gestart. Een soort dependance van Woonstudio Flip Daanje in het pand van Bosma Wonen. Zo kon ze haar eigen inzichten uitwerken met de expertise van haar ouders. En door de mogelijkheid met het team van Bosma Wonen samen te werken, kan nu een totaalconcept voor een leefruimte worden aangeboden.

“Het leuke is dat ik met mijn ouders nog steeds blijf samenwerken, omdat ze het werk nog niet helemaal los kunnen laten. Dus als ik een keer naar een klant ga, kunnen zij even bijspringen. Maar ook zijn er klanten die bijvoorbeeld graag door mijn vader of moeder geadviseerd willen worden, nou dan kan dat.” zegt ze.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

In de loop van de jaren hebben Flip en Rita Daanje de klanten zien veranderen. “Daar waar bij de start van onze zaak er vaak door de vrouwen de keuzes werden gemaakt, zag je steeds meer de wensen van de man er ook bij komen. Daardoor werd het adviseren nog leuker, omdat je naast de beschikbare ruimte waar je rekening mee moet houden, ook de wensen van de beide klanten gaat meenemen in je advies. En hoe mooi is het dat Bianca dit nu kan voortzetten.  Zij kan dan als toevoeging een beroep doen op Bosma Wonen, maar bijvoorbeeld ook Het Badhuis in Scheemda waar een tegelvloer besteld kan worden. Ze heeft soms dat ze een compleet huis nu voorziet van vloeren, raamdecoratie en ook meedenkt in de woonkamer, badkamer en keuken.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Flip en Rita hebben een goed gevoel bij het stoppen met de zaak. Veel klanten zijn dierbare klanten geworden en omdat ze in Scheemda blijven wonen, nog geregeld in Winschoten te zien zijn, zullen ze nog vaak even een praatje kunnen maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button