Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

ACRO-teams Provinciaal Kampioen

- advertentie -

Oostwold – In Sporthal de Rietkraag in Oostwold werden zaterdag 5 maart de Provinciale Kampioenschappen ACRO-gymnastiek georganiseerd door GV BATO uit Winschoten. Na precies twee jaar konden de gymnasten weer stralen op de wedstrijdvloer met hun artistiek mooie oefeningen. Bijna 200 deelnemers uit de provincie gingen de strijd met elkaar aan om de provinciale titel.

- advertentie -

E-lijn
In de senioren klasse bij de duo’s behaalden Melissa Arents en Fleur Sassen van GV Bato Winschoten de provinciale titel met 24.450 punten. Clubgenootjes Meike Koning en Fayen Sterenborg werden met een mooie oefening derde. Bij de trio’s senioren zetten Hilde Dieterman, Denise Hollander en Riva Werkman een mooie oefening neer welke werd beloond met 23.570 punten. Dit was voldoende voor het goud. Het zilver ging naar Lotte Jonker, Alana Kruid en Marloes Wesseling van SV Dynamica uit Nieuwe Pekela.

Bij de junioren trio’s was de provinciale titel voor Femke Mezach, Fleur Moorlag en Ashlyn Knapper van Bato. Met een klein verschil werden hun clubgenootjes Maud Hensema, Esmee Brandes en Milou de Keijser tweede.

In de jeugd klassen ging het zilver naar Kris Drewel, Sterre Kruize en Esmee Hensema van Bato. Bij de allerjongsten, E instap, behaalden Julia Kubas, Romy van der Werff en Veronique Roelfsema van MSK uit Musselkanaal de eerste plaats. Het zilver was voor Merle Smits, Sophie Veldpape en Juliet Smidt van Bato en de allerjongsten van de dag Carlijn Dijkhuis, Yara Lourens en Lieke Kranenborg behaalden met een keurige oefening het brons. Bij de instap duo’s was er een mooie zilver medaille voor Cailynn Bloksma en Veerle Kruize van Bato.

D-lijn
Bij de D-senioren duo’s was het deelnemersveld groot en het niveau zeer aan elkaar gewaagd. Het zilver werd met een mooie artistieke oefening gewonnen door Marise de Vries en Romee Luth van Dynamica. Het brons was voor Rosa Masari en Anouk Haan van Bato. En met een score van 22.310 behaalden Michella Masari en Ilse Mulder een derde plaats bij de Junioren.

De bovengenoemde teams en nog enkele andere teams uit Oost-Groningen hebben met de behaalde resultaten een startbewijs gehaald voor de districtfinale. Deze wedstrijd is op 26 en 27 maart in Tweede Exloërmond en bij een goede klassering kunnen ze dan doorstromen naar de landelijke wedstrijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button