Gemeente

Oldambt trekt portemonnee om ‘witte vlekken’ te verminderen

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt trekt 85.000 euro uit voor de aanpak van witte vlekken. Dat zijn woningen, schuren of andere zoals de gemeente het noemt ‘objecten’ waarbij de brandweer niet op tijd over voldoende bluswater kan beschikken om een uitslaande brand goed te kunnen bestrijden.

- advertentie -

Dat werd een woning in Westerlee in november 2019 fataal: het huis brandde af. De brandweer kon, toen de tanks van de blusvoertuigen leeg waren, niks anders dan toekijken hoe het huis afbrandde.

Maatregelen
Oldambt telt 226 witte vlekken en wil dat aantal terugbrengen. Daarom wordt er geïnvesteerd in het aanbrengen van extra brandkranen, geboorde putten en het realiseren van nieuwe opstelplaatsen voor de blusvoertuigen.

Het aantal witte vlekken moet door deze maatregelen met 55 afnemen naar 171. Dat maakte RTV Noord afgelopen week bekend.

Er zijn ondertussen ook andere maatregelen genomen. Nieuwe tankautospuiten beschikken over een grotere tankinhoud en als er melding komt van een brand op een witte vlek, wordt standaard met twee tankautospuiten aangereden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button