Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Eindstand actiedag Giro555 Samen in actie voor Oekraïne 106,2 miljoen euro

- advertentie -

Den Haag – Op de landelijke actiedag van Giro555 Samen in actie voor Oekraïne is de teller geëindigd op 106,2 euro. De landelijke actiedag van de samenwerkende hulporganisaties moet zo veel mogelijk geld opbrengen voor de humanitaire nood waarin miljoenen Oekraïners op dit moment verkeren.

- advertentie -

Humanitaire ramp
Intussen volgen de ontwikkelingen in Oekraïne elkaar snel op. Voor 44 miljoen Oekraïners is de situatie in hun land aan het uitlopen op een humanitaire ramp. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is de situatie buitengewoon zorgelijk.

Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Om dit te kunnen realiseren is veel geld nodig. Doneren kan nog steeds via Giro555.nl.

Organisaties achter Giro555
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button