Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Verdachte van dodelijke steekpartij in Leeuwarden vlucht naar Duitsland

- advertentie -

Bad  Nieuweschans – De politie heeft op zondagochtend 6 maart rond 05.00 uur een 27-jarige man uit Leek aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig steekincident in een woning aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Bij dit incident is een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Ook een 25-jarige man en een 30-jarige man uit Leeuwarden raakten gewond.

- advertentie -

De politie kreeg zondag rond 03:36 uur een melding van een woningbrand aan de Tweebaksmarkt. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een kleine brand, die snel geblust kon worden door de brandweer. In de woning troffen agenten de overleden vrouw en een zwaargewonde man aan. Het ging hier om een 25-jarige man uit Leeuwarden. Later meldde ook het andere gewonde slachtoffer, een 30-jarige man uit Leeuwarden, zich bij een ambulance. De hulpverlening was op dat moment al opgestart.

Aanhouding
In de loop van de ochtend is de politie een voertuig met daarin een mogelijke verdachte op het spoor gekomen. Het voertuig zette koers richting Duitsland. Daarop is de samenwerking gezocht met de Duitse politie. Het voertuig is rond 05.00 uur staande gehouden, nabij de Duitse plaats Leer. Daarbij is de 27-jarige man uit Leek door de Duitse politie aangehouden. Bij de Duitse autoriteiten zal een verzoek tot overlevering worden ingediend. Zodra de verdachte in Nederland is, wordt hij in verzekering gesteld en zal hij worden verhoord.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. In en rond de woning wordt forensisch en tactisch onderzoek gepleegd. We doen een buurtonderzoek en we gaan met de slachtoffers en eventuele andere betrokkenen in gesprek. Het onderzoek moet duidelijk maken wat er precies in de woning is gebeurd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button