Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Kinderen van obs Futura in Scheemda houden ‘Flitsactie voor Oekraïne’

- advertentie -

Scheemda – Kinderen van obs Futura uit Scheemda zijn ook heel erg maatschappelijk betrokken geraakt bij de oorlog die op dit moment in Oekraïne woedt. Ze hebben daarom deze week een ‘Flitsactie voor Oekraïne’ op touw gezet.

- advertentie -

De leerlingenraad, bestaande uit tien kinderen vanaf groep 5 coördineren deze actie en hebben zelf ook eigen initiatieven genomen als klussen doen. Met het geld wat ze hierbij hebben verdiend, hebben ze etenswaren in blik gekocht.

Stian uit de leerlingenraad: “Wij belden bij mensen aan om te vragen of wij wat klussen konden doen voor onze inzamelingsactie, maar een groot aantal mensen gaven ons gewoon geld, zonder een klus te doen”.

Inmiddels hebben ze al 2 vrachtwagens vol met allerlei spullen, van kleding, dekens, houdbare etenswaren, diervoeding, luiers, babyvoeding tot en met medicatie, kunnen vullen. Deze worden vanuit Oude Pekela georganiseerd om naar OekraÍne te reizen en dan ook echt het land in.

De leerlingenraad bestaat uit Niels, Vanity, Laurens, Manon, Barra en Stian die voor dit fotomoment aanwezig waren. Kira, Maria en Nadya waren niet aanwezig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button