Cultuur

Gedichtenhuisjes in Nieuw Scheemda

- advertentie -

Nieuw-Scheemda – Vanaf 2 tot en met 18 maart 2022 staan er rond 30 gedichtenhuisjes tentoongesteld langs de oprijlaan van Hamrikkerweg 86 in Nieuw-Scheemda. Gedichtenhuisjes zijn gemaakt uit sloophout. Allerlei dichters uit Oldambt, Westerwolde en Stadskanaal hebben ze in hun eigen stijl beschilderd en er hun gedicht in geplakt. De huisjes staan op ooghoogte op ijzeren poten die in de grond worden gestoken. Het idee van de gedichtenhuisjes komt van Sjoerd Visser uit Sellingen.

- advertentie -

Hij vond dat zijn gedichten er dakloos bij stonden, dat niemand ze las en bedacht dit project. In december stonden de eerste gedichtenhuisjes bij party boerderij de “Leeuwenborg” tijdens de stadsdichtersbundel presentatie “Overal Poëzie in ‘t Oldambt” van Bianca Holst, daarna in Wedderveer met een inspirerend vervolg
in de bibliotheken van Westerwolde en Stadskanaal, die het project adopteerden inclusief online cursussen huisje beschilderen en dichten. Inmiddels zijn er tussen de 30 en 40 gedichtenhuisjes en hun aantal groeit nog steeds.

Nu komt de fraai behuisde poëzie naar de Hamrikkerweg in Nieuw-Scheemda waar o.a. bovenstaand gedicht is geschreven. Je kunt van dit lees en kijk plezier in het landschap genieten terwijl je ook de wandelroute “Ommetje Westerse Molen” loopt. Wil je een kop thee of koffie bel dan aan voor een dichterlijk ontmoeting Iedereen kan  dichten, dus het project staat open voor ieder die zin heeft. Gedichten mogen in het Gronings en in het Nederlands.

Aanmelden kan bij  sjoerd_visser@telfort.nl. De kosten zijn alleen de prijs van de ijzeren poot, € 4,15.
Meer over poëzie in ‘t Oldambt op https://www.facebook.com/dichterbieons

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button