Algemeen

PrO Winschoten maakt 1000 euro over op Giro 555

- advertentie -

Winschoten – Vorige week is de actie voor Oekraïne afgesloten. Donderdagmiddag maakte Dhr. Bugel, vestigingsdirecteur van de vestiging praktijkonderwijs (PrO) van het Dollard College, het totaalbedrag bekend.

- advertentie -

Er waren diverse acties op de vestiging. Klas 2b startte met de verkoop van paaseitjes. De leerlingen waren zelf met het idee gekomen en organiseerden de actie dan ook zelf: ze maakten een collectebus bij houtbewerking, gingen met lijsten rond en deden inkopen.

De consumptiefgroep kwam maandag in actie voor Oekraïne. De opbrengsten van de vers-gemaakte tomatensoep gaan naar Giro555. De consumptiefgroep bestaat uit leerlingen die graag willen werken in de horeca. Ze maken twee keer in de week iets lekkers voor de school, wat besteld kan worden door leerlingen en personeel. Het geld wordt normaliter gebruikt voor de boodschappen van de volgende keer maar deze keer gaat het naar het goede doel!

De schoolbrede actie; het verkopen van bloemzaden bracht het meeste geld in het laadje; maar liefst €746,60! De drie leerlingen welke het meest verkocht hadden werden dan ook even in het zonnetje gezet en kregen een daverend applaus. Iza van der Ploeg (zie foto) uit 1a verkocht de meeste zakjes bloemzaad; ze bracht €122,- mee de school in.

Het totaalbedrag van de drie acties kwam nipt onder de duizend euro uit, waarna besloten werd het gehele bedrag af te ronden naar €1000,- voor giro555.

De school voor praktijkonderwijs is vanzelfsprekend erg trots; “We zijn een relatief kleine school, met ongeveer 160 leerlingen. Het is geweldig dat ze zo betrokken zijn bij de situatie in Oekraïne en de schouders eronder zetten om te helpen.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button