Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Zetelverdeling definitief vast gesteld in voormalige raadzaal gemeente Winschoten

- advertentie -

Oldambt – Maandagochtend was de openbare zitting over de gemeenteraadsverkiezingen. Dat ging onder andere over het aantal stemmen en de uitslag.

- advertentie -

Er zijn tijdens de verkiezingen 14.677 stemmen uitgebracht. Naast de ‘gewone’ stemmen waren er ook nog 54 blanco, 36 ongeldig en 1578 volmacht stemmen. Anders gezegd: 46% van de Oldambtsters heeft gestemd. Ten opzichte van de verkiezingen in 2018 (met een opkomst van 50,2%) is dat een daling van 4,2%. Onze burgemeester, Cora-Yfke Sikkema, vindt dat weinig en dus heel erg jammer.

Sikkema wil met de nieuwe gemeenteraad praten over manieren waarop inwoners zich meer betrokken zouden kunnen voelen bij de politiek en er mee belangstelling voor zouden kunnen krijgen.

Twaalf van de veertien partijen komen in de gemeenteraad. Dat zijn de P.v.d.A., Gemeentebelangen Oldambt, Partij voor het Noorden, Verenigde Communistische Partij, VVD, SP, CDA, PVV, D66, ChristenUnie, GroenLinks en Oldambt Aktief.

Totalen voorlopige uitslagen en zetelverdeling
Hieronder een overzicht van het totale uitgebrachte aantal stemmen per partij en het percentage per partij ten opzichte van het totaal aantal uitgebrachte stemmen en het aantal raadszetels per partij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button