Weerbericht

Volgende week heel ander weer dan deze week

- advertentie -

Landelijk – Het aangename lenteweer maakt na het weekend plaats voor een weertype dat gebruikelijker is voor eind maart. Door een noordenwind daalt de temperatuur gestaag naar 8 tot 13 graden. Er komen meer wolkenvelden voor en mogelijk kunnen later in de week winterse buien overtrekken. Daardoor is het gevoelig frisser in vergelijking met deze week.

- advertentie -

Komende dagen blijft het nog flink zonnig met regionaal wat stapelwolken. Het is nog altijd zachter dan de normale temperatuur van 10 tot 12 graden voor eind maart. In het noorden wordt het 13 à 14 graden en ten zuiden van de grote rivieren stijgt het kwik naar 17 graden. Er waait wel een wind uit het noorden die koudere lucht vanuit Scandinavië aanvoert.

Stuk frisser voor het gevoel
Na het weekend blijft de wind afkomstig uit het noorden en de temperatuurdaling zet gestaag door. Wolkenvelden krijgen een groter aandeel in het weerbeeld. Door de koude lucht kunnen later in de week boven de Noordzee gemakkelijk (winterse) buien ontstaan. Dit kan kortstondig wat hagel of natte sneeuw opleveren. De nachten verlopen met lichte vorst. Vanaf woensdag zal het met middagtemperaturen tussen 8 en 13 graden en stuk frisser aanvoelen.

Maart roert zijn staart
Het weer tijdens prille begin van het voorjaar is nog erg gevoelig voor veranderingen van de windrichting. Zonnige en zachte lentedagen kunnen vrij snel opgevolgd worden door een guur weertype met winterse buien. Een weersomslag zoals er nu aankomt is typisch voor de lente en de weerspreuk “maart roert zijn staart” past hier perfect bij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button