Sport

Bato-turnsters turnen goed tijdens eerste wedstrijd in twee jaar!

- advertentie -

Winschoten/ Uithuizen – In de sporthal in Uithuizen was afgelopen zaterdag de eerste regionale turnwedstrijd in twee jaar tijd. Voor de turnsters, trainers en jury was het de eerste wedstrijd sinds twee jaar en dus een spannende dag. Voor de gymnastiekvereniging Bato uit Winschoten kwamen er twee teams in actie.

- advertentie -

Bij de pupillen (meisjes 10,11 en 12 jaar) kwamen er vijf turnsters in actie. Als team deden de gymnasten het keurig en vooral op sprong behaalden ze hoge scores. Ook op brug, balk en vloer deden de turnsters het super netjes. Uiteindelijk behaalden ze een mooie welverdiende tweede plaats. Individueel behaalde Melissa Arents topscores op sprong en vloer en daarmee behaalde ze in het algemeen klassement een hele mooie derde plaats.

In niveau G (meisjes 13 jr en ouder) maakte Bato samen met SVI Bellingwolde een combi team. Met vooral hoge punten op vloer en balk behaalde ook dit team een mooie tweede plaats. Individueel behaalde Sterre Kruize met een topscore op sprong een tweede plaats in de Jeugd-klasse. Clubgenootje Milou de Keijser werd met een klein verschil derde.

Op dezelfde dag werd eveneens de Districtfinale Acro gehouden in het Drentse Tweede Exloermond. 150 teams uit Groningen, Friesland en Drenthe streden om een plaats in de landelijke halve finale. Voor Bato kwamen er meerdere teams in actie. Bij de Senioren in de E-lijn was het een spannende strijd. Het duo Fleur Sassen en Melissa Arents lieten een mooie oefening zien en behaalden met een mooie score van 23,900 een welverdiende derde plaats.

Clubgenootjes Meike Koning en Fayen Sterenborg werden nipt vierde. Deze beide duo’s zijn zo goed als zeker van doorstroming naar de landelijke halve finale. De andere teams lieten ook mooie oefeningen zien en behaalden ook de limiet voor doorstroming, maar moeten nog even afwachten op de officiële doorstroming.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button