Regionaal nieuws

Afsluiting Julianaplein loopt volgens planning en gaat naar ‘Fase 5′

- advertentie -

Groningen – Fase 5 van Operatie Julianaplein duurt van maandag 28 maart 06.00 uur tot vrijdag 6 mei 20.00 uur. In deze periode zijn op het Julianaplein de richtingen tussen Drachten en Hoogezand en tussen Assen en Hoogezand afgesloten. Ook afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht voor verkeer vanaf het Julianaplein.

- advertentie -

Open
De rijrichting tussen Assen en Drachten is in beide richtingen, via het tijdelijke Julianaplein, open. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Foto: Groningen Bereikbaar

Omleidingen
Drachten naar Hoogezand: via de overige ringwegen van Groningen.
Hoogezand naar Drachten: via de overige ringwegen van Groningen.
Assen naar Hoogezand: via de N33 en de A7.
Hoogezand naar Assen: via de A7 en de N33.
Verkeer vanaf de A28 richting de oostkant van de stad Groningen, kan het beste via de N33 en A7 rijden.

Meer afsluitingen in fase 5
– Van maandag 28 maart 06.00 uur tot maandag 9 mei 06.00 uur: N7 is in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. Verkeer kan nog wel van de Europaweg naar de Hereweg, daarvoor is een speciale bypass aangelegd.
– Van vrijdag 25 maart 09.00 uur tot maandag 9 mei 06.00 uur: Goeman Borgesiuslaan in één richting dicht, voor verkeer van oost naar west.
– Van maandag 28 maart 06.00 uur tot maandag 9 mei 06.00 uur: Helperzoomtunnel in één richting dicht, voor verkeer van oost naar west.

Vermijd de file, laat de auto staan

De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Onze dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas, in de periode van februari tot en met mei, je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.

Verkeersmaatregelen
Om de verkeersdoorstroming zo optimaal mogelijk te houden, worden er verschillende aanvullende verkeersmaatregelen ingezet. Zo is tijdens de gehele periode van Operatie Julianaplein de doorsteek vanaf het Vrijheidsplein naar de Laan van de Vrijheid opengesteld. Deze verbinding moet de drukte op de Laan Corpus den Hoorn ontlasten, waar veel extra verkeer wordt verwacht.

- advertentie -

Vanaf 26 februari wordt op de afrit 36 Groningen-West een dubbele afrit opengesteld: één voor verkeer richting het Vrijheidsplein en één voor verkeer richting de Laan Corpus den Hoorn.

- advertentie - 

In de periode van 28 maart tot 9 mei wordt op de zuidelijke ringweg een verbinding opengesteld voor verkeer vanaf de Europaweg tot aan de Hereweg.

Ernstige verkeershinder
Houd rekening met ernstige verkeershinder in de héle stad. Niet alleen verkeer wat normaal gesproken over het Julianaplein rijdt heeft last van de afsluitingen, maar al het verkeer in en rond de stad. Check onze reisadviezen en acties op operatiejulianaplein.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button