Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Drukte bij de pomp na historische accijnsverlaging

- advertentie -

Landelijk/ Winschoten – Tanken is vanaf vrijdag een stuk goedkoper geworden. Voor het eerst in decennia heeft het kabinet de accijns op brandstof verlaagd, bedoeld om de pijn van de opgelopen brandstofprijzen wat te verzachten. Pomphouders en automobilisten hebben ernaar uitgekeken, maar er is ook kritiek. De steun zou te algemeen zijn en de klimaatcrisis zou worden vergeten.

- advertentie -

De prijs van benzine bestaat in Nederland voor ongeveer de helft uit accijnzen en btw en de prijs van diesel voor zo’n 40 procent. Per 1 april wordt de accijns voor loodvrije benzine verlaagd met 17 cent per liter en voor diesel met 11 cent. Omdat over accijns ook btw gerekend wordt, valt de brandstofprijs nog lager uit.

(lees verder onder de foto)

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

Volgens consumentencollectief United Consumers daalde de benzineprijs met gemiddeld 20 cent en de dieselprijs met 13 cent. Alles bij elkaar besparen benzinerijders dankzij de accijnsmaatregel gemiddeld een tientje op een volle tank, en dieselrijders 7 euro.

De verlaging zorgde voor rijen bij de tankstations.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button