Weerbericht

Koud eerste weekend van april

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend is het behoorlijk winters met op zaterdag in het oosten mogelijk nog een vlokje (natte) sneeuw en zondag een paar (winterse) buien. De maxima komen uit op 4 tot 7 graden en in de nachten vriest het op uitgebreide schaal. In het oosten kan het plaatselijk zelfs matig vriezen met minima van -5 of -6 graden.

- advertentie -

Koude zaterdag met flinke verschillen in het land
Wie zaterdagochtend buitenactiviteiten gepland heeft staan, kan een dikke winterjas en een sjaal goed gebruiken. Om 8:00 uur ’s ochtends ligt het kwik op veel plaatsen rond het vriespunt en de matige noordoostenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen rond -4 graden.

Gedurende de dag kan langs de oostgrens en vooral in Limburg een buitje met (natte) sneeuw voorkomen. In het zuiden en oosten van het land is het overwegend bewolkt. De kustprovincies mogen op veel meer zonneschijn rekenen. Dit verschil uit zich ook in de temperatuur. In het noorden en westen wordt het 7 of 8 graden, in Limburg komt het kwik niet verder dan een graad of 4.

In de nacht naar zondag is het droog met opklaringen en op uitgebreide schaal vorst. In het noorden en westen liggen de minima tussen 0 en -3 graden. In de zuidoostelijke helft van het land komt het lokaal tot matige vorst met minima van -3 tot -6 graden. We spreken van matige vorst bij temperaturen lager dan -5 graden.

Zon en een bui op zondag
Zondag start koud. Landinwaarts duurt het op veel plaatsen tot 9:00 uur voordat het kwik boven nul uitkomt. Het is wisselend bewolkt en in de loop van de dag kunnen enkele buien vanaf de Noordzee over het land trekken. Hierbij is naast regen ook kans op winterse neerslag, zoals hagel. Het wordt hooguit 7 graden en er staat een matige noordwestenwind.

Nat weer vanaf maandag
Na het weekend gaat de temperatuur wat omhoog met maxima van 9 tot 12 graden. Het is wisselvallig met dagelijks regen, vrij veel bewolking en maar weinig zon. De wind zit in de westhoek en kan soms nadrukkelijk aanwezig zijn.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button