Kort nieuws

Technieklessen voor het basisonderwijs

- advertentie -

Winschoten – ​​De afgelopen zes weken hebben leerlingen van het SBO Delta technieklessen gevolgd op de vestiging voor praktijkonderwijs van het Dollard College. Vandaag rondden ze hun werkstuk af en verdienden ze een certificaat.

- advertentie -

“Het mooiste van mijn werkstuk is, dat ik het zelf gemaakt heb.”  De afgelopen zes weken hebben leerlingen van het SBO Delta technieklessen gevolgd op de vestiging voor praktijkonderwijs van het Dollard College. Vandaag rondden ze hun werkstuk af en verdienden ze een certificaat.

Er werd een vliegtuig van hout op een metalen onderstel gemaakt, waarbij verschillende technieken en gereedschappen gebruikt werden. Op het certificaat werden de vaardigheden becijferd. ‘Dit is leuker dan de handvaardigheidslessen op school,’ aldus een van de leerlingen.

De school is al enige tijd aan het werk binnen het project ‘Sterk TechniekOnderwijs (STO)’. Allerlei lessen, zoals bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden en de ICT-lessen; programmeren en robotica vallen hieronder.

De komende week verwelkomt de techniekdocent dhr. Meulman weer een nieuwe groep studenten; “Hopelijk zijn ze net zo enthousiast en leergierig als deze groep. Dat verwacht ik eigenlijk wel want techniek is een erg breed en uitdagend onderdeel.”

Mochten de leerlingen in aanmerking komen voor het praktijkonderwijs dan gaan de leerlingen, naast techniek, ook bezig met groen, koken, textiel en nog veel meer praktische vakken. Ook de theorie wordt aan praktische opdrachten gekoppeld. Leerlingen van het praktijkonderwijs ontvangen (branche-)certificaten wanneer ze een onderdeel afgerond hebben. Sinds 2019 kan het Praktijkonderwijs afgerond worden met een diploma.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button