Kort nieuws

Praktisch verkeersexamen basisschool in Winschoten op donderdag 7 april

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 4 april hebben de leerlingen groep 7 en 8 van basisscholen uit Uithuizen en Uithuizermeeden als eerste in de provincie het praktisch verkeersexamen afgelegd. Wethouder Eltjo Dijkhuis van gemeente Het Hogeland gaf het startschot voor de verkeersexamens in de provincie Groningen. Ook dit jaar doen over de hele provincie ongeveer 4000 leerlingen mee aan het fietsexamen.

- advertentie -

Verkeerswijzer Groningen organiseert voor de hele provincie de verkeersexamens. Veilig Verkeer Nederland (VVN) voert ze uit, dit jaar voor de negentigste keer. ” Ik wil een compliment geven aan de kinderen, die vanochtend onder intensieve en koude omstandigheden het verkeersexamen hebben afgelegd”, zegt wethouder Eltjo Dijkhuis.

“Aandacht voor verkeersveilig gedrag is belangrijk van jong tot oud. Als je daar vroeg mee begint, legt dat hopelijk de basis voor goed en veilig verkeersgedrag voor de rest van het leven van kinderen. Om een vaardige verkeersdeelnemer te worden, is het noodzakelijk om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen en veel te oefenen. Daarom vindt de gemeente het erg belangrijk dat kinderen ook meedoen aan het verkeersexamen.”

Over Verkeerswijzer
Verkeerswijzer is een initiatief van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen (VVB), een overlegorgaan waarin het Rijk, de provincie Groningen, Groninger gemeenten, het Openbaar Ministerie, politie en maatschappelijke organisaties (o.a. VVN en ANWB) zijn vertegenwoordigd.

Langs de route beoordeelden vrijwilligers van VVN of de leerlingen de vereiste verrichtingen goed hebben uitgevoerd.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button