Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Warm lenteweer na het weekend

- advertentie -

Landelijk – Begin volgende week gaat de temperatuur flink omhoog. Maandag en dinsdag kan het regionaal 20 graden worden. Met zonnige perioden is het heerlijk weer. Er zijn ook wolkenvelden en daarbij is een kleine kans op een bui. Komende dagen is het regenachtig met 9 tot 13 graden en later in de week wordt het met 7 tot 9 graden zelfs nog wat kouder.

- advertentie -

Voor wie het grijze en regenachtige weer zat is gloort er licht aan de horizon. Na het weekend zorgt een zuidoostelijke wind voor een flinke temperatuurstijging. Maandag kan het 16 tot 19 graden worden. Het zuiden en oosten maken goede kans op maxima van 20 graden en dan is het warm lenteweer. Als het ook in De Bilt 20 graden wordt dan zou dat voor het eerst zijn dit jaar.

Bij het warmere weer kunnen we ook flinke zonnige perioden verwachten. Er zijn ook enkele wolkenvelden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook dinsdag hebben we lenteachtige temperaturen en kan het in het binnenland 20 graden worden. Wel wordt de verwachting onzekerder en neemt ook de kans op een bui iets toe. Later in de week is het waarschijnlijk minder warm met kans op enkele buien, maar hoe het weer zich precies ontwikkeld is nu nog onzeker. Het lijkt er niet op dat we weer terug gaan naar het frisse en natte weer van deze week.

Eerst nog lagere temperaturen
Voordat het warmer wordt gaat de middagtemperatuur komende dagen juist omlaag. Eerst is het grijs en regenachtig met maxima van 9 tot 13 graden. Later in de week wordt het nog wat kouder met op vrijdag 7 tot 9 graden. Het is dan wisselvallig met dagelijks wel wat regen en vooral donderdag een onstuimige wind.

In het weekend schijnt af en toe de zon en neemt de kans op buien geleidelijk af. ’s Nachts gaat het in het binnenland een graadje vriezen. Zaterdag wordt het 7 tot 10 graden, zondag is het 9 tot 13 graden. Daarmee is het nog aan de frisse kant, want de eerste tien dagen van april is het gemiddeld 11 tot 14 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button