Incidenten

Fotoserie: Grote oefening van hulpdiensten bij voormalig ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – Brandweerkorps Winschoten heeft dinsdagavond een grote oefening gehouden bij het voormalige Ommelander Ziekenhuis aan de Gassingel in Winschoten. De oefening was in samenwerking met de ambulancedienst en de Koninklijke Marechaussee.

- advertentie -

Scenario
De beveiliger betrapt twee personen op het dak van het oude ziekenhuis en vermoedt illegale praktijken. Hij spreekt de personen aan maar die slaan vervolgens direct op de vlucht. Ze springen allebei een verdieping lager waarbij één persoon op een airconditioning apparaat valt en daarbij het been gespiest wordt.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

De andere persoon komt gewoon beneden en probeert te vluchten met een auto, maar door een te hoge snelheid en te krappe bocht knalt hij op de gevel.

De persoon die boven met beenletsel ligt, heeft een slagaderlijke bloeding en verliest daarbij herhaaldelijk het bewustzijn. Persoon in de auto is met zijn hoofd tegen het raam geknald en met een arm door het raam gegaan en heeft ook een slagaderlijke bloeding.

(lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Terugblik
De nadruk lag op de samenwerking tussen alle hulpverleners. Dit is prima, handig en zeker vlot verlopen. Er wordt succesvol teruggekeken naar deze inzet. Ook werd er gebruik gemaakt van lotussen. Een lotusslachtoffer kan worden ingezet tijdens een BHV of EHBO training of een scenario-oefening en kan hierin een belangrijke rol spelen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button