Cultuur

De band: Dit ist ‘’uut grunn’’ timmert aan de weg

- advertentie -

Winschoten – De band Dit Ist ‘’uut grunn’’ bestaande uit 5 mannen die dezelfde passie delen als het om muziek gaat. De band is opgericht in 2017 en is in een aantal jaren ontwikkeld tot een gezellige en steady band.

- advertentie -

De gezelligheid en het plezier merk je dan ook tijdens de repetities en hun optredens. Het repertoire is voornamelijk classic rock met covers van o.a. Neil Young, The Rolling Stones, Blackberry Smoke, The Beatles enzovoort.

Zo wordt er ook af en toe Gronings gezongen en is in de corona periode een Gronings nummer geschreven en uitgebracht. De tekst geschreven door de vrouw van de zanger lag er al en de mannen van Dit Ist hebben er een project van gemaakt die al gauw is ontwikkeld tot een serieus nummer genaamd: ‘’Vrunden van Vrouger’’ Het nummer is dan ook te beluisteren via Youtube en Spotify.

Dit is niet het enige wat is ontstaan tijdens de corona lock downs. Er is zelfs een kroeglied geschreven en opgenomen voor café Sjoes. Om de eigenaresse van het café een hart onder de riem te steken is er wederom een mooie tekst geschreven door de vrouw van de zanger.

De mannen van Dit ist hebben daar de muziek bij opgenomen en hebben met een aantal vaste gasten het refrein ingezongen. Het ‘’Sjoes lied’’ wordt dan ook veel gedraaid in het café en live gespeeld als Dit ist weer optreedt in Sjoes.

Voor meer foto’s of filmpjes kan je de band volgen op Facebook: Dit Ist uut grunn

Foto: Dewi – Arie – Herwin – Hans – Leo

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button