Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Opmars naar lenteweer tijdens het weekend

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend moeten we nog even door de zure appel heen bijten qua wisselvalligheid. Zaterdag is het fris met maximaal 10 graden en nog lagere gevoelstemperaturen. Verspreid over het land vallen (winterse) buien. De zondag verloopt grotendeels droog met meer ruimte voor de zon. Het is aangenamer met 9 tot 12 graden. Na het weekend stijgt het kwik verder richting 20 graden.

- advertentie -

Buiig en fris
Zaterdag trekken talrijke buien over en is de paraplu of regenjas vaak nodig. Het blijft niet alleen bij regen, soms kan ook hagel of zelfs natte sneeuw voorkomen. Het wordt 8 tot maximaal 10 graden en door de gure noordwestenwind valt de gevoelstemperatuur een paar graden lager uit. Tussen de buien door zijn er brede opklaringen en is het flink zonnig. Met warme kleding is het op een beschut plekje in de zon nog redelijk aangenaam. Langs de lijn of op de (race)fiets is het ronduit fris.

Zondag beste dag van het weekend
Vroeg in de ochtend is het behoorlijk koud met landinwaarts temperaturen rond het vriespunt. Ook dan komt warme kleding nog goed van pas. Op een enkel buitje in het noorden blijft het droog en de zon schijnt geregeld. Met 9 tot 12 graden en minder wind is het al een stuk aangenamer vergeleken met zaterdag. Voor de Marathon Rotterdam zijn de omstandigheden perfect. Ook voor andere buitenactiviteiten is zondag bij uitstek de beste weekenddag.

Blijft het mooi?
Ook op de langere termijn gloort er hoop voor liefhebbers van zonnig lenteweer. Na het weekend blijft het droog met flinke zonnige perioden. Dan komen de maxima zelfs tussen 15 en 20 graden uit! Wel lijkt dit tijdelijk te zijn, want vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe. Ook de temperatuur wordt geleidelijk weer wat lager. Een terugkeer naar het kille weer van deze week is niet aan de orde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button