Sport

Budocentrum Chikara behaalt als eerste in de regio Keurmerk Vechtsportautoriteit

- advertentie -

Winschoten – Het Winschoter Budocentrum Chikara heeft onlangs aan alle eisen voldaan om het Keurmerk Vechtsportportautoriteit te mogen dragen en is daarmee de eerste in deze regio die het keurmerk behaalt.

- advertentie -

Eigenaar / trainer René Beertema is maar wat trots “afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het Budocentrum om onze kwaliteit nog verder te verhogen en dat wordt nu beloond”. Samen met zijn team van gepassioneerde trainers worden er wekelijks vele lessen gegeven in Judo, Karate, Kickboksen, Boksen, BJJ, Systema en Weerbaarheid. Sporters uit de gehele regio, van jong- tot oud en van recreant tot wedstrijdsporter, weten het Budocentrum te vinden. Het Budocentrum is toegankelijk voor iedereen.

Vechtsportautoriteit
De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het Kickboksen, Thaiboksen en Mixed Martial Arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de verschillende vechtsportbonden, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Kwaliteitskeurmerk
De Nederlandse Vechtsportautoriteit wil met het keurmerk het kaf van het koren scheiden. Sportscholen die voldoen aan de strenge eisen voor het keurmerk op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en gedragsregels kunnen zich zo onderscheiden ten opzichte van de rest.

Zo mogen alleen gediplomeerde trainers de lessen verzorgen, moeten er EHBO / BHV diploma’s aanwezig zijn, moet er met beschermende materialen getraind worden en zijn er verschillende hygiëne eisen en gedragsregels waaraan sportscholen moeten voldoen. In de toekomst zullen sportscholen zonder keurmerk ook worden uitgesloten van wedstrijden.

Beertema; “Met dit keurmerk laten we aan onze sporters zien dat we het geven van trainingen uiterst serieus nemen en dat we staan voor kwaliteit”.

- advertentie -

Budocentrum Chikara is gevestigd in Sportcentrum Nico Jager aan de Bovenburen 104b in Winschoten. Meer informatie over ons lesaanbod is te vinden op www.budocentrumchikara.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button