Cultuur

Lezen als een pro bij PrO-Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op de vestiging voor praktijkonderwijs van het Dollard College, PrO Winschoten, wordt stevig doorgelezen. De reden is de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’. Deze campagne is vijf jaar geleden gestart door boekhandels om jeugd de kans te geven op te groeien tussen boeken.

- advertentie -

Dit jaar is dit een prachtige uitgave van het Achterhuis van Anne Frank. ‘Een tijdloos en belangrijk boek’, aldus Dhr Bugel, vestigingsdirecteur van PrO Winschoten. Er werd door hem besloten alle eerstejaars, en beide vmbo-pro-groepen, kennis te laten maken met het wereldberoemde dagboek. Tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie lezen de leerlingen het boek. Ook maken ze opdrachten over Anne Frank, de holocaust en de tweede wereldoorlog.

Als de meivakantie start, dan mogen de boeken mee naar huis. De campagne heet “Geef een boek cadeau“, ten slotte. Maar met deze gift hoopt de school de jongeren nog iets meer mee te geven. Dergelijke thema’s vinden vaker hun weg naar de school en het onderwijs maar nog niet eerder op deze wijze.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button