Cultuur

Nobelprijswinnaar Ben Feringa bezoekt OBS Futura in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Op maandag 11 april bracht Ben Feringa een bezoek aan OBS Futura. Hij wil jongeren graag enthousiasmeren voor wetenschap. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS Futura hebben twee voorbereidingslessen gevolgd over wat wetenschap is en wie Ben Feringa is.

- advertentie -

De leerlingen kregen eerst een college van Ben Feringa. Daarna ging hij, samen met zijn onderzoeksteam, in alle groepen (groep 1 t/m 8) kijken waar de kinderen onderzoekjes/proefjes doen. Ben Feringa en zijn onderzoeksteam deden mee met de proefjes en praatten met leerlingen hierover. De leerlingen van de bovenbouw kregen demonstratieproefjes van scheikundestudenten die op deze dag ook aanwezig waren.

OBS Futura werkt structureel aan STEAM; Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics/Mediawijsheid. Hiermee willen wij kinderen kennis laten opdoen en in aanraking laten komen met wetenschap en techniek.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button