Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen
Veel gelezen

Neem een kijkje: In dit lege gebouw in Winschoten worden vluchtelingen opgevangen

- advertentie -

Winschoten – In het leegstaande gebouw van Lentis aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten worden de komende twee jaar maximaal 180 vluchtelingen opgevangen. De noodopvang wordt nu ingericht voor 100 vluchtelingen, waarvan maximaal 50 alleenstaande minderjarigen zijn. Maar als de noodopvang rustig en goed verloopt, kan dat aantal maximaal 180 worden.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat in eerste instantie 100 vluchtelingen in het gebouw worden gehuisvest, per 1 juni aanstaande of mogelijk eerder.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

De gemeente Oldambt is al enige tijd bezig met een onderzoek of én hoe er mogelijkheden zijn om vluchtelingen op te vangen. Dit naar aanleiding van de vraag vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid en de provincie Groningen om een bijdrage te leveren.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

De eerste opvang en doorstroom van vluchtelingen staat in Nederland nog steeds onder grote druk. Vanuit de insteek dat we in Nederland vluchtelingen op humane wijze willen opvangen, is ook de gemeente Oldambt begonnen met onderzoek naar de mogelijkheden.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zegt daarover: “Als college hebben we meteen gezegd dat als het op een goede en menselijke wijze kan, we een bijdrage willen leveren aan de opvang van vluchtelingen. We zien van hoe groot de druk op de opvang is. Dit leidt tot noodopvanglocaties met amper tot geen privacy. En ook sluiten noodopvanglocaties op andere plaatsen weer. En dat leidt weer tot overbezetting in Ter Apel. Dat levert zulke schrijnende situaties op voor mensen die net gevlucht zijn uit een hele onveilige situatie. Dat moeten we niet willen.”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Naar aanleiding van het genomen besluit, gaat het college van burgemeester en wethouders in gesprek met de gemeenteraad. Ook met direct omwonenden, het wijkplatform Centrum, verenigingen en ondernemers wordt gesproken.

Lees meer: Gemeente Oldambt opent noodopvang voor vluchtelingen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button