Op stap

De Kolk, Vissen & Meer in Midwolda breidt uit

- advertentie -

Midwolda  –Vorig jaar werd forellenvisvijver De Kolk in Midwolda overgenomen door het echtpaar Peter en Marieke Meijerhof en hebben ze het bedrijf nieuw leven ingeblazen. Inmiddels zijn er heel wat vernieuwingen doorgevoerd en weten de fanatieke maar ook nieuwe vissers 6 dagen in de week de weg naar Midwolda te vinden.

- advertentie -

Vang je eigen vis
Wie langskomt om te vissen, kan hiervoor de eigen visuitrusting gebruiken. Omdat het om consumptievissen gaat, is een koelbox wel verplicht. Voor de visser zonder eigen materiaal is een complete uitrusting te huur. En uiteraard is er aas te koop. “Je kunt op forel actief en wat passiever vissen,” vertelt Peter. “Als aas is er de keuze uit Powerbait, meelwormen, wasmotten en spoons.”

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Een visser kan 4 uur lang de hengel uitwerpen op speciaal uitgezette vis voor €18,- en wat wordt gevangen, mag worden meegenomen. Voor kinderen geldt een apart tarief. Wie liever niet zelf vis bereidt, kan de gevangen vis ook omruilen voor heerlijke gerookte vis.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -

Vissen als beleving
Onlangs is er gestart met het aanleggen van een tweede visvijver waar volgens het concept Catch and Release zal worden gevist. “In de nieuwe vijver zetten we steur en meerval uit. Deze vissen zijn wat gemakkelijker te vangen en na de vangst laat je ze weer vrij. Zo beleef je op een andere manier het gevoel van vissen,” legt Marieke uit. “Er wordt hier met speciaal aas gevist. Zo is een steur bijvoorbeeld gek op zure haring, gerookte zalm en oude kaas. Maar houdt een meerval meer van wormen en kipfilet.”

- advertentie - 

Eetcafé
Bij De Kolk, Vissen & Meer kun je gezellig een dagdeel vissen en langs de kant je eigen consumpties nuttigen. Maar je kunt ook gebruik maken van het ruime terras of als het wat frisser is, binnen zitten in het gezellige eetcafé. Op de menukaart staan uiteraard verse of eigen gerookte vis, maar ook niet visliefhebbers kunnen hier heerlijk eten. En twee koppen koffie met taart voor €5,- is toch aanlokkelijk om tijdens een fietstocht door het Oldambt, hier even te pauzeren.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Gezellig uitje
Behalve om te vissen en vislessen volgen, kun je ook voor andere activiteiten bij De Kolk, Vissen & Meer terecht. Er zijn leuke arrangementen te boeken zoals een kinderfeestje of een bierproeverij. Wilt u een bijzondere locatie voor uw bedrijfsuitje, babyshower, vergadering, jubileum, familie barbecue of vrijgezellenfeest? Bij Peter en Marieke is veel mogelijk!

Benieuwd geworden naar De Kolk, Vissen & Meer? Volg de bedrijfspagina op facebook en vindt nog meer informatie op de website www.dekolkmidwolda.nl.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button