Cultuur

Nieuwe bibliotheek in de basisschool De Kleine Dollard geopend

- advertentie -

Winschoten – Meer dan honderd basisschoolbibliotheken heeft Biblionet Groningen inmiddels in de provincie geopend. Donderdagmiddag was Kindcentrum de Kleine Dollard aan de Jachtlaan aan de beurt. Deze basisschool biedt meer dan 180 leerlingen onderwijs aan, waarvan lezen een belangrijk vak is.

- advertentie -

Toen de kinderen door schooldirecteur Meintho Krol gevraagd werd hoe vaak ze thuis een boek lazen, staken bijna alle kinderen hun hand op of ze dagelijks een boek onder handen hadden. Zo’n schoolbibliotheek wordt door Biblionet Groningen zo’n drie keer per jaar van nieuwe boeken voorzien. De bibliotheek op school maakt gebruik van de NPG-regeling van de gemeente Oldambt, om dit alles te financieren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button