Weerbericht

Lang paasweekend met veel zon

- advertentie -

Landelijk – Deze Goede Vrijdag start grijs, maar de rest van het paasweekend is het flink zonnig. In de middag schijnt de zon met zonkracht 4 en zondagmiddag is in Zuid-Nederland zelfs even zonkracht 5 mogelijk. Tweede paasdag komt het zonnige weer wat onder druk te staan.

- advertentie -

Goede Vrijdag start op veel plaatsen met mist of lage bewolking. Geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Door een noordenwind wordt het op de Waddeneilanden slechts 10 of 11 graden. In het midden van het land wordt het circa 15 graden en in Brabant en Limburg loopt het kwik op naar 17 of 18 graden.

Twee zonovergoten dagen
Zowel zaterdag als zondag is het zonovergoten. Zaterdag verschijnen in de middag hier en daar stapelwolkjes. Zondag is ook wat hoge bewolking aanwezig. Desondanks komt het tot 10 of 11 uur zonneschijn per dag. De wind is op beide dagen zwak tot hooguit matig en waait zaterdag uit het oosten en zondag uit het zuidoosten.

De middagtemperatuur is beide dagen vergelijkbaar. Op de Waddeneilanden en direct langs de noordkust wordt het 14 of 15 graden In de rest van het land warmt de zon de lucht op naar 16 tot 18 graden. In Brabant en Limburg kan het lokaal 19 graden worden. ’s Nachts koelt het behoorlijk af met minima rond 4 graden. Vooral op de zandgronden kan het aan de grond tot een graadje vorst komen.

Zonnebrandcrème weer nodig
De zon schijnt in deze tijd van het jaar steeds krachtiger. Gebruik van zonnebrandcrème ons daarom dit weekend verstandig. De zon schijnt zaterdagmiddag in het hele land met UV-index 4 en zondag rond 13:30 uur is in Zuid-Nederland zelfs eventjes UV-index 5 mogelijk. Zonder zonnebrandcrème kan de huid bij zonkracht 4 binnen 30-60 minuten verbranden bij. Bij zonkracht 5 is dit al in 20-40 minuten, afhankelijk van de huidtype.

Paasmaandag mogelijk meer wolken
Ook maandag is het waarschijnlijk op de meeste plaatsen ook nog droog en vrij zonnig. In de loop van de middag neemt de bewolking wat toe en misschien komt het eind van de dag in het westen tot een bui. Het wordt 14 graden op Terschelling, 17 graden in Amsterdam en 19 graden in Eindhoven.

- advertentie -

Na Pasen moet de temperatuur iets inleveren. Vanaf dinsdag komen de maxima waarschijnlijk uit op 13 tot 16 graden. Daarbij zijn er wat meer wolken en neemt de neerslagkans toe. De kans op een echt nat weertype blijft voorlopig echter zeer klein.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button