Algemeen

Kinderen OBS Futura ruimen zwerfafval op

- advertentie -

Scheemda – Zwerfafval is een probleem van iedereen. Zwerfvuil is slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken erin verstrikt.

- advertentie -

“Op woensdag 13 april 2022 hebben we met de leerlingen van OBS Futura meegeholpen om de buurt en de natuur wat mooier te maken. Met een hele groep enthousiaste deelnemers, uitgerust met hesjes, prikkers, handschoenen en vuilniszakken gingen we per groep de omgeving van de school opruimen als afsluiting van ons project over energie en duurzaamheid.” aldus de schooldirectrice.

Groep 1, 2 en 3 hebben zwerfafval op het plein en in de bosjes gezocht. De groepen 4 tot en met 8 hebben de wijken rondom de school opgeruimd. “Het was best wel schokkend om te zien hoeveel rommel er op straat en in de bosjes lag. Na een ochtend zoeken hadden de kinderen twee containers gevuld.” zegt ze.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button