Algemeen

Drukte op parkeerplaatsen langs A7 door rijverbod Duitsland

- advertentie -

Scheemda In verband met Goede Vrijdag, Paasmaandag en de Dag van de Arbeid is in een aantal landen een rijverbod van toepassing voor vrachtwagenchauffeurs. Onder andere is het verboden om met een vrachtwagen in Duitsland te rijden.

- advertentie -

Hierdoor stonden afgelopen dagen de parkeerplaatsen vol met vrachtwagens langs de A7 tussen Groningen en Bad Nieuweschans die niet verder konden rijden. Wegbeheerder Rijkswaterstaat adviseerde de chauffeurs naar andere parkeerplaatsen te rijden om onder andere parkeren op de vluchtstrook te voorkomen.

Verbod
In Duitsland geldt een rijverbod voor vrachtwagen van 7,5 ton of meer (eigen gewicht + laadvermogen) op zon- en feestdagen tussen 00.00 uur en 22.00 uur. Het rijverbod is van toepassing op elke weg in Duitsland ook voor voertuigen zonder lading.

Er gelden een aantal uitzonderingen op het rijverbod in Duitsland, waaronder vervoer van vlees- en melkproducten en groente/ fruit. Ook chauffeurs met een vergunning mogen doorrijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button