Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

GZVW bereikt bekerfinale na ruime overwinning

- advertentie -

Winschoten – Waterpolovereniging GZVW uit Winschoten heeft de bekerfinale bereikt. In de halve finale werd Ritola uit Zuidlaren met 7-14 verslagen. De ploeg uit Drenthe werd vooraf als favoriet gezien, omdat de ploeg een klasse hoger speelt dan GZVW.

- advertentie -

Van dat verschil was in de wedstrijd echter niets te merken. In de halve finale, die vanwege praktische redenen in De Watertoren in Winschoten werd gespeeld, was GZVW de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De periodestanden waren 1-3, 2-5, 3-2 en 1-4. Alle periodes, behalve de derde, waren dus voor de ploeg uit Winschoten. De doelpuntenmakers namens GZVW waren Sander Stel (2) Gijs Trul (3), Max ten Cate (3), Hans Nicolaas (2) en Rik Bruins (3).

De bekerwedstrijd was een clash tussen twee verschillende speelstijlen. Het spel van Ritola is meer gebaseerd op kracht en fysiek spel, terwijl in de speelstijl van de Winschoters snelheid en gevarieerd spel vooral centraal staan. De mannen van GZVW hadden een duidelijk strijdplan. De beste speler van Ritola, Randy Nijman, goed voor 5 doelpunten gemiddeld per wedstrijd, kreeg persoonlijke dekking door Max ten Cate, de rest werd in de zone verdediging gelegd, waarbij van afstand geschoten mocht worden. Met veel beweging in de aanval, zou Ritola het moeilijk gemaakt moeten worden.

Het plan werkte perfect. Randy Nijman kwam niet tot score, en de afstandsschoten werden door doelman Frank Kalse vakkundig onschadelijk gemaakt. Aanvallend werd er veel bewogen, waarbij Ritola geregeld aan de noodrem moest trekken. Langzaam werd de voorsprong uitgebreid.

Halverwege de wedstrijd besloot Ritola nog een tandje bij te zetten om de wedstrijd te kantelen. De wedstrijd werd harder en gemener waar GZVW moeite mee had. Toen de scheidrechters besloten waar de grens lag, kon GZVW langzaam weer in de wedstrijd komen. Waar Ritola het de laatste periode liet afweten, maakte GZVW er voor het publiek nog een leuke wedstrijd van.

Het toch al zo mooie seizoen van GZVW (ze kunnen 23-4 het kampioenschap veilig stellen), krijgt zo nog een mooi toetje, door het bereiken van de bekerfinale op 7 mei.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button