Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Fotoserie: Politiekids houden verkeerscontrole in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Vorige week waren de Politiekids op meerdere plekken op pad. De dienst werd begonnen met een briefing op het politiebureau in Winschoten. Daarna gingen ze de straat op.

- advertentie -

In meerdere groepen werden diverse snelheidscontroles gehouden en werd er bij sommige weggebruikers een algemene controle gehouden. Zo werden de bestuurders naar hun rij- en kentekenbewijs gevraagd. Ook een lesauto werd aan de kant gezet voor zo’n controle. Bij alle weggebruikers was alles goed voor elkaar, er werden daarom ook geen bekeuringen geschreven.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Onder begeleiding van agenten werd aan de kinderen uitgelegd waar je op moet letten. Weggebruikers moeten bijvoorbeeld niet te hard rijden en moeten hun rij- en kentekenbewijs kunnen tonen. Ook waren de Politiekids aanwezig in de winkelstraat.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema kwam tijdens de briefing en controle een kijkje nemen bij dit project wat onlangs is begonnen. “Ze deden het hartstikke goed” laat ze weten.

Doel van het project
Doel van dit project is om de kinderen bewust te maken van de invloed die ze hebben op hun leefomgeving en ze hiernaar laten gedragen. Tevens de bewustwording van een gezonde levensstijl, kans op jeugdcriminaliteit verkleinen, meehelpen aan een goed opvoedklimaat, de kracht van samenwerken vergroten, normen en waarden en het sociaal netwerk vergroten.

Lees meer: Politie Oldambt start met eerste lichting van de PolitieKids

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button