Algemeen

Let op! Sint Vitusholt komende dagen volledig afgesloten

- advertentie -

Winschoten – Vorig jaar is de gemeente Oldambt gestart met rioleringswerkzaamheden onder een deel van het Sint Vitusholt & het Zuiderveen in Winschoten.

- advertentie -

Wat is er sindsdien allemaal gebeurd? 
De aannemer (KWS) is vorig jaar april aan de slag gegaan met de werkzaamheden. Volgens planning is het oude gemengde riool vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Dit betekent dat regenwater en vuilwater apart van elkaar worden afgevoerd.

Tegenvaller
Toen dat klaar was, kwam er helaas een tegenvaller: het weer zat niet mee. De aannemer kon daardoor niet aan de slag met de deklaag van het asfalt. En dus liepen de werkzaamheden vertraging op, waardoor de weg in december nog niet open kon. Er zijn daarna wel afrondende werkzaamheden aan het Zuiderveen verricht. Zo is het voetpad deels hersteld, het fietspad deels voorzien van nieuwe bestrating en zijn alle parkeervakken  in de oorspronkelijke staat hersteld.

Aansluitend heeft de aannemer bij VV BATO door middel van bestrating het parkeerterrein verhard.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

84 nieuwe bomen
De gemeente heeft onlangs ook verschillende soorten nieuwe bomen geplant, in totaal 84 stuks. Deze staan langs het fietspad dat door het oude Deganed-terrein heen loopt. Daarnaast zijn diverse plantvakken opnieuw ingericht en zijn groenstroken ingezaaid met gras of een bloemenmengsel.

Op 19 april starten de voorbereidende werkzaamheden. De weg is vanaf dan helemaal afgesloten. Op 21 april vanaf 16.00 uur t/m 22 april rond 06.00 uur gaat KWS de deklaag aanbrengen. De werkzaamheden starten vanaf de spoorwegovergang St. Vitusholt. Wanneer het asfalt en de belijning gereed is, moeten er aansluitend over het gehele werkvak nog putranden voor de riolering komen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Dat doen ze door de putranden achteraf exact op de hoogte van de deklaag in het asfalt aan te brengen. Dit zal ongeveer nog een week in beslag nemen en zal ook enige hinder met zich meebrengen.

Als alles goed gaat, kan iedereen na vrijdag 29 april 17.00 uur weer gebruik maken van de weg.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button