Incidenten

Voormalige brandweerauto’s van Scheemda en Winschoten naar Oekraïne

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – Zoals wellicht bekend heeft Veiligheidsregio Groningen een aantal weken geleden diverse brandweergoederen beschikbaar gesteld aan de brandweer in Oekraïne (oude bluspakken, EHBO-pakketten, blusmiddelen, etc.).

- advertentie -

De organisaties die die inzameling coördineren hebben de 25 veiligheidsregio’s gevraagd of er daarnaast afgeschreven – maar nog voldoende functionerende – blusvoertuigen beschikbaar gesteld kunnen worden.

“Daarop heeft onze organisatie onderzocht of we aan dat verzoek kunnen voldoen. Ieder jaar vervangen wij een deel van ons wagenpark en daar zitten ook voertuigen tussen die voor de brandweer in Oekraïne nog interessant kunnen zijn.” laat de woordvoerder van de  Veiligheidsregio Groningen weten.

Inventarisatie
“Uit die inventarisatie. en na overleg met de coördinerende instantie, is het voorstel naar voren gekomen om een tankautospuit en een personenbusje beschikbaar te stellen voor de brandweer in Oekraïne. Het gaat om een voormalige tankautospuit uit Winschoten en een personenbusje uit Scheemda. Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Groningen heeft daarmee ingestemd.” zegt de woordvoerder.

(lees verder onder de foto)

Foto: Chris Kranenborg/ OldambtNu.nl

Opvang vluchtelingen
Daarnaast zet Veiligheidsregio Groningen zich, net als de andere regio’s in voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Vanuit het Landelijk Coördinatiepunt Vluchtelingen Spreiding (LCVS) wordt het overzicht van de beschikbare gemeentelijke opvangplekken op bovenregionale/landelijke schaal in beeld gebracht en gecoördineerd.

- advertentie -

Binnen Veiligheidsregio Groningen is een Regionaal Coördinatiepunt Vluchtelingen Spreiding (RCVS) actief, dat de vluchtelingen vervolgens matcht met de beschikbare opvangplekken in Groningen.

- advertentie - 

Alle veiligheidsregio’s hebben de opdracht om 2.000 opvangplekken te realiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne. Die plekken zijn verdeeld over de tien gemeenten in Groningen beschikbaar, maar niet volledig bezet. Het Rijk verwacht dat het aantal vluchtelingen uit Oekraïne de komende tijd verder zal toenemen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button